Pensionat Paradiset, en rörig pilsnerfilm

 

Filmen tar tittaren med på en tur ut i Stockholms skärgård, till pensionat Paradiset som drivs av fru Elvira Pettersson. Margit, dotter till Elvira, är förälskad i Eric men modern tycker att hon istället bör ägna sig åt baron de Planche vilken sägs vara förmögen.

En morgon står det att läsa i tidningen att fru Petterssons svåger ska komma på besök, den argentinske sångaren Don Carlos. Honom har fru Pettersson aldrig träffat men Don Carlos har skänkt pengar och en pokal till en racerbåtstävling som inom kort ska äga rum.

Pensionatets piga, Lotta, säger upp sig för sjuttioelfte gången och beger sig hem till sin bror, skräddaren Julius och dennes gesäll Nisse som också är Lottas fästman. Till Julius kommer också sol-och-våraren tillika fängelsekunden Kihlman som önskar en frack till ett kommande bröllop, något som Julius förvägrar mannen. Samme Kihlman spelar också ett spel för kvinnorna Pettersson för vilka han uppger sig att vara baron de Planche.

Lotta kan inte minnas huruvida hon drog ur strykjärnet då hon lämnade pensionatet varför hon ber sin bror att ta sig dit, något han gör mitt i natten med resultat att människor vaknar. För att inte bli tagen som inbrottstjuv låtsas han vara Don Carlos, svågern från Argentina. Julius, alias Don Carlos, blir således kvar på pensionatet och upptäcker då Kihlman, alias baron de Planche.

Lotta kommer tillbaka till pensionatet och syr en klänning vilken fästmannen Nisse får agera provdocka för. Han provar till den en damperuk vilket föranleder Fru Pettersson att tro att Nisse är en kvinna och ber ”henne” att hjälpa andra kvinnor med baddräktsprovning.

Kihlman, alias baron de Planche, försöker att förföra ”kvinnan Nisse” och bjuder på en grogg och cigarr på sitt rum. Kvinnorna Pettersson åser detta varför det blir fritt fram för Margit att träffa den hon egentligen älskar, Eric. Eric vinner racerbåtstävlingen och Kihlman avslöjas. Den riktige Don Carlos dyker upp. Eric får kontrakt med en fabrik för att lansera sin uppfinning, en ny karburator till en utombordsmotor. Margit får sin Eric. Skräddaren Julius gifter sig med Fru Pettersson. Kihlman sparkas på porten.

Filmen lanserades i februari 1937 och blev utskälld av media och kritiker. Den ansågs så dålig att ett offentligt möte ägde rum i Stockholms konserthus för att försöka förbjuda den. Dock blev filmen en enorm succé hos publiken. Några av skådespelare var Thor Modéen, Maritta Marke, Nils Ericson och Julia Cæsar.