Brittas pensionat och Treehotel

Om du letar efter ett pensionat utöver det vanliga, ska du bege dig till Brittas Pensionat, som ligger i vildmarken i norra Sverige, mellan Luleå och Jokkmokk. Trots sitt naturnära läge är det dock inte svårt att nå, då det ligger precis intill riksväg 97. Brittas Pensionat är en byggnad som från utsidan ser oansenlig ut, men inuti gömmer sig en kulturskatt i form av ett välbevarat hem från 1930-talet, med originaltapeter i många rum från 1930-talet till 1950-talet. Rummen är enkla men pittoreska.

Det är dock inte Brittas Pensionat i sig som gör en vistelse där till något utöver det vanliga, utan det tillhörande Treehotel. Treehotel är precis vad det låter som – ett hotell som består av flera individuella ”trädkojor”. Kojorna liknar dock närmast futuristiska villor, och är inredda i stilren, skandinavisk design. Om man vill tillbringa en natt i en av dessa kojor checkar man in och äter alla måltider på Brittas Pensionat, men vandrar sedan ungefär fem minuter ut i skogen, där man hittar sitt trädhus för natten.

Det kan vara svårt att slå en natt i dessa trädkojor, där man har utsikt över Luleälven och den stilla naturen. Även om man inte kan få samma utsikt hemma, kan man dock i alla fall se till att ha en riktigt skön säng att sova i. Du hittar billiga sängar på Sleepo.se.